Index Vakbarát Hírportál

66 év után dőlt meg az olasz gólrekord: Higuaíné az új csúcs

2016. május 15., vasárnap 09:08

A Napoli argentin csatára, Gonzalo Higuaín szombat este mesterhármast vágott a Frosinone elleni meccsen, és harminchat góllal fejezte be az idei kiírást, ezzel megdöntötte a hatvanhat éve álló Serie A-s gólrekordot. 

Az eddigi csúcsot a svéd Gunnar Nordahl állította be az 1949/50-es idényben a Milanban, ő harmincöt gólig jutott, azóta senki nem tudta ezt megismételni, pedig klasszis csatárokból bőven volt az olasz bajnokságban az utóbbi évtizedekben. Legutóbb Luca Toni jutott harminc fölé a Fiorentinában, a 2005/06-os idényben harmincegy gólt szerzett. 

Higuaín a szombat esti mesterhármasát ráadásul húsz perc alatt rámolta be: az elsőt az 52. percben szerezte, a 62. percben jött a második, a harmadik, új rekordot jelentő találatot pedig a 71. percben vágta, nem is akárhogy. Átvette mellel a labdát a tizenhatoson belül, aztán egy akrobatikus mozdulattal kapura küldte. 

 

A Napoli 4-1-re nyert, és a második helyen végzett a bajnokságban, Higuaín meg nagyon simán lett gólkirály, mögötte a tizenkilenc gólos Juve-támadó, Paulo Dybala végzett. 

Rovatok