Index Vakbarát Hírportál

Felrobbantotta a rendőrség a Manchester United stadionjában talált gyanús csomagot

2016. május 15., vasárnap 16:25 | aznap frissítve

Gyanús csomagot találtak az Old Traffordon a Manchester United és a Bournemouth mérkőzése előtt az angol bajnokság utolsó fordulójában, így előbb kiürítettek két szektort a stadionban, majd hivatalosan is közölték, hogy nem játsszák le a mérkőzést vasárnap, az egész létesítményt kiürítik biztonsági szempontból.

Louis van Gaal csapata a BL-indulásért játszott volna az utolsó bajnokin vasárnap, de erre csak később lett volna lehetőségük. Azért csak lett volna, mert az eredeti időpontban megkezdett Swansea-Manchester City mérkőzésen a vendégek már az ötödik percben vezetéshez jutottak Kelechi Iheanacho góljával, és mivel a végére is csak egyenlíteni tudott a Swansea, fordítani nem, biztossá vált, hogy a Manchester City szerezte meg a negyedik, utolsó BL-indulást érő helyet a Premier Leauge-ben.

 

A Premier Leauge közlése szerint az elhalasztott vasárnapi meccset a lehető legkorábbi időpontban bepótolják majd. A manchesteri rendőrség később megerősítette, hogy ellenőrzött körülmények között felrobbantották a stadionon belül a gyanús csomagot a bombaszakértőik. A csomagot az egyik mellékhelyiségben találták meg, állítólag egy csőhöz erősített telefon volt benne, amiről vezetékek lógtak, ezért nem mertek kockáztatni a biztonsági szakemberek. Később „hihetetlenül élethűnek” írták le a talált szerkezetet, amiről bebizonyosodott, hogy nem volt alkalmas robbantásra.

Késő estére kiderült, hogy az álbomba egy korábbi terrorgyakorlatról maradt a stadionban.

Rovatok