Index Vakbarát Hírportál

Megunhatatlan kapáslövéssel kupagyőztes a Manchester United

2016. május 21., szombat 21:13

12 év után lett kupagyőztes a Manchester United Angliában. A Crystal Palace vezetett, de elmaradt története nagy sikere.

A Wembley Stadionban játszották az Angol Kupa döntőjét, a Crystal Palace a BL-ről lemaradó Manchester Uniteddel csapott össze.

A Palace egy csereember, Puncheon éles szögből leadott bombájával megszerezte a vezetést – de Gea nem számított arra, hogy oda jöhet a labda -, ezt azonban két perc múlva kiegyenlítette az Eb-keretből kimaradó spanyol Juan Mata.

Rooney szólója és beadása után Fellaini mellel készítette le neki a labdát, és közelről a kapuba lőtte, nem tudtak blokkolni a védők.

A hosszabbításban Lingard kapáslövése mindent eldöntött - Smalling kiállítása után ekkor már 10 emberrel játszott a MU -, a felperdülő labdát tökéletes mozdulattal vágta a jobb felső sarokba. Pontosabban nem is célozhatott volna.

Lingard bevágta

A Palace már nem tudott újítani, 2-1 maradt.

Ezzel megvan Louis van Gaal első trófeája a klubnál, ami könnyen lehet, hogy az utolsó is lesz, mert egyre erősebb a pletyka, hogy a portugál José Mourinho hároméves szerződést kap.

Az angol drukkereknek nem jó hír, hogy a MU csatárát, Rashfordot le kellett cserélni, így veszélybe kerülhet játéka az Eb-n.

Rovatok