Index Vakbarát Hírportál

Ribéry, a kupadöntő Paprikajancsija

2016. május 22., vasárnap 09:33 | aznap frissítve

A német kupadöntőben tizenegyesekkel a Bayern München legyőzte a Borussia Dortmundot, és hogy tényleg nem volt könnyű meccs, azt az is mutatja, hogy helyenként kifejezetten durva megmozdulások kísérték, a végén pedig fáradtságtól kikészült játékosok fetrengtek szinte a pálya minden részében.

A mérkőzés egyik legsportszerűtlenebb tette Franck Ribéry nevéhez kötődik, aki Gonzalo Castróval akaszkodott össze. A német előbb megrúgta a franciát, de az továbbvitte a labdát. A dortmundi középpályás viszont mintha elhatározta volna, hogy Ribéryt mindenáron megállítja, így utánarohant és az oldalvonalnál még el is lökte.

Ribery szemkinyomása

Ribéry nem az a játékos, aki könnyen megbocsát, ezért Castro arcába nyúlt, a kisujjával pedig belebökött annak a szemébe.

És hogy mennyire elkészültek erejükkel a játékosok, azt a kétszer 15 perces ráadás bizonyította, amikor a játékosok egymás után maradtak a földön begörcsölt vagy meghúzódott végtagokkal. Aubameyang például az utolsó öt percet begörcsölt vádlival sétálta végig, de a legnagyobb szenvedést megint csak Ribéry produkálta.

A francia támadó kipurcant, és a földön fekve maradt, de hogy ne húzza az időt, két csapattársa felemelte és az oldalvonalon túlra rakta. A cseréje közben beállt, Ribérynek meg a túloldalról kellett volna valahogy a kispadhoz jutnia. Előbb azonban a reklámtáblákon kellett még átvergődnie, és azt tényleg nem lehet más szóval leírni, ahogy öregemberként centiről centire haladva végül sikerült neki. Aztán odaértek a csapat orvosai és a gyúró, akik a futópályán próbáltak életet beleverni.

Rovatok