Index Vakbarát Hírportál

Három húsgombócot kell ennünk!

2016. május 23., hétfő 21:42

Tíz embert letartóztattak hétfőn az olasz labdarúgás legújabb fogadási csalási ügyével összefüggésben - írja az MTI. A rendőrség hét embert őrizetbe vett, hármat házi őrizetbe helyezett, három labdarúgó ellen pedig szintén vizsgálatot indított hétfőn.

A gyanú szerint a nápolyi Camorra bűnszervezet több játékost komoly összegekkel megvesztegetett, hogy befolyásolják 2014 tavaszán a Modena-Avellino (1-0) és az Avellino-Reggina (3-0) másodosztályú meccseket. Az Avellino korábbi csapatkapitánya, Francesco Millesi, valamint egykori játékosa, Luca Pini biztosan érintettek, de a neves La Gazzetta dello Sport sportlap értesülése szerint az élvonalbeli Genoa védője, Armando Izzo is gyanúsított, de nem játékosként, hanem kapcsolattartóként - emiatt Izzo bukta is az Eb-részvételét, ugyanis Antonio Conte nem nevezte őt a keretbe.

Egy nyilvánosságra hozott telefonbeszélgetés azt is kiválóan példázta, milyen kifinomult kód segítségével beszélték meg a fogadási szempontból kívánatos eredményt:

Három húsgombócot kell ennünk!

Az olasz labdarúgást az elmúlt években több bundaügy érintette, valamint adóelkerülési botrányok és maffiakapcsolatok kerültek nyilvánosságra. Az érintettek között volt számos klub, vezető, edző, játékos és tulajdonos is. Az eljárások több esetben még mindig tartanak.

Rovatok