Index Vakbarát Hírportál

A csodagyerek Rashford első válogatott meccse 3. percében gólt lőtt

2016. május 27., péntek 21:03 | aznap frissítve

Először lépett pályára az angol válogatottban Marcus Rashford, a Manchester United 18 éves játékosa, aki mindössze 11 Premier Liga-mérkőzéssel a háta mögött lett az Eb-re készülő keret tagja (igaz, ezen a 11 meccsen lőtt 5 gólt). A csodagyerek az ausztrálok elleni péntek esti, magyar idő szerint 20.45-kor kezdődött felkészülési mérkőzésen került a támadósorba Sterling és Lallana mellé.

Majd 20.48-kor, vagyis mindössze 3 perc után már meg is volt első válogatottbeli gólja.

Méghozzá nem is akármilyen gól, hanem egy szép kapáslövés.

Marcus Rashford kapáslövés gólja - England vs. Australia (2:1)

A sunderlandi meccs állása a szünetig nem változott, továbbra is 1-0. Az angoloknál Rooney és Kane a kispadon kezdett. Rooneyt aztán szünetben becserélték Lallana helyett, és az 55. percben meg is szerezte az angolok második gólját Sterling a gólpasszából, de annak előkészítésében is Rashford segédkezett.

Wayne Rooney gólja - England vs. Australia (2:0)

Szintén csereként állt be az angolokhoz Dier, aki a 73. percben lépett pályára Smalling helyett, és két perccel később össze is hozott egy öngólt, ezzel szépítettek az ausztrálok 2-1-re, ez is lett a végeredmény.

Péntek délután és este egyébként több más európai válogatott is játszott vagy játszik barátságos mérkőzést. Az Eb-re készülő csehek Máltát verték 6-0-ra egy ausztriai edzőtáborban, a szlovákok Grúziát 3-1-re a délutáni meccseken.

Este a horvátok hazai pályán Moldova ellen 1-0-ra nyertek, nagyon hamar eldöntötték a meccset, már a 9. percben megszerezte Kramaric a győztes gólt. Észak-Írország Fehéroroszág ellen Lafferty 6. perces góljával szerzett vezetést, aztán Washington kettőre növelte az előnyt a 44. percben. A 3-0-s végeredményt a 88. percben Grigg alakította ki.

Az írek az Eb-ről lemaradt hollandokat fogadták, és a 30. percben Long góljával szerezték meg a vezetést a dublini meccsen. A hollandok De Jong 85. percben szerzett góljával egyenlítettek, a végeredmény ez maradt.

Rovatok