Index Vakbarát Hírportál

Bejelentették: José Mourinho a ManUnited új edzője

2016. május 27., péntek 10:42

Péntek délelőtt fél tizenegykor a Manchester United weboldalán közölte, José Mourinhót nevezték ki a csapat edzőjének.

A portugál menedzser hároméves szerződést írt alá, a sajtó úgy tudja, évente 12 millió fontos fizetésért. A szerződés tartalmaz egy év opciót is, így ha minden jól megy, legalább 2020-ig a klub élén marad.

Mourinho 53 éves, legutóbbi egyesülete a Chelsea volt, ahonnan decemberben menesztették két és félévnyi munka után. Napjaink egyik legsikeresebb edzője 22 trófeát nyert 2003, a Portóval aratott első sikere óta - ezt kiemeli a MU közleménye.

Mourinhónak régi régi álma teljesül a kinevezéssel, bár nyíltan sosem mondta ki, mindig is ezt a csapatot akarta edzeni, átvenni Sir Alex Ferguson örökét. Első szavai Manchester United-edzőként pontosan ezt tükrözik.

A Manchester United menedzserévé válni különleges megtiszteltetés a futballban. Ezt a klubot ismerik és csodálják világszerte. Olyan misztikum és romantika övezi, mint egyetlen más egyesületet sem. Mindig is valamiféle affinitást éreztem az Old Trafford stadion felé, karrierem jópár fontos eseménye ehhez a helyhez kötődik, és mindig is jóban voltam a United-drukkerekkel. Alig várom, hogy élvezhessem a csodálatos támogatásukat, és a menedzserük legyek a következő években.

Mourinhót is az az Ed Woodward nevezte ki, aki az előző két bukott edzőt, a Ferguson távozása után érkezett, majd 10 hónap múlva leváltott David Moyest és a most menesztett Louis Van Gaalt.

José egyszerűen a legjobb futballedző manapság. Trófeákat nyert és játékosok sorát inspirálta győzelemre szerte Európában, és természetesen remekül ismeri a Premier League-et, három bajnoki címet szerzett már itt. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszöntsem őt a Manchester Unitednél. Az eredményei ideálisak, hogy az élre segítsék a klubunkat

- mondta Woodward.

Ferguson 2013 nyarán lépett le 27 év munka után, azóta a United csak botladozik. Az első szezonban nélküle és idén sem jutott be a Bajnokok Ligájába, a legutóbbi idényben pedig már a csoportmeccseken kiesett onnan. Van Gaallal szombaton nagy nehezen megnyerték ugyan az FA Kupát, de ez a Manchester Unitednél nem elég a sikerhez.

Mourinho első hivatalos meccse augusztus elején lesz, a Community Shield, vagyis az angol szuperkupa döntője a bajnok Leicester City ellen, a Wembley-ben.

Rovatok