Index Vakbarát Hírportál

Vb-döntős hollandot akar a Fradi

2016. május 28., szombat 09:55

Bombaigazolásra készül a Fradi a német Bild című napilap szerint. A német újságban egyszerűen csak Budapest Hercegének titulált edző a Real Betisnél mellőzött, gyakorlatilag létszámfelettivé vált Rafael van der Vaartot szeretné a zöld-fehérekhez csábítani.

 

Igazi sikertörténetként említette Doll az esetleges átigazolást, és valóban, ilyen kaliberű futballista még sosem játszott a magyar bajnokságban, van der Vaart a 2010-es világbajnokságon ezüstérmet nyert Hollandiával.

Van der Vaart az Ajax, a Hamburg, a Real Madrid, a Tottenham, majd ismét a Hamburg és jelenleg a Real Betis futballistája. A spanyol csapatban azonban mindössze hét meccsen kapott bizonyítási lehetőséget ebben a szezonban, a kupában kétszer lépett pályára, gólt nem szerzett. De pályafutása eddigi 397 bajnoki meccsén 132-szer talált a kapuba. 109-szeres holland válogatott és 25 gólja van.

A mértékadó transfermarkt.de szerint jelenlegi ára 1 millió euró, de volt 26 millió is. A Betishez ingyen került, így ha valóban nem számítanak rá, túl nagy összeget nem biztos, hogy fizetni kellene érte. Ugyanakkor szerződés jövő nyárig köti a Betishez.

Rovatok