Index Vakbarát Hírportál

Cavani minden csatár álomcsapatába menne

2016. június 1., szerda 14:10

Egyre közelebb kerül egymáshoz Edinson Cavani és az Atlético Madrid, bár az uruguayi csatár egyelőre csak nagyon udvariasan jelezte, hogy érdekelné a Madridba költözés.

Nagyon jól küzdő csapat, már jelezték, hogy érdeklődnének irántam, ami nagyon hízelgő, de még nem mondhatok semmit arról, hogy lesznek-e közelebbi tárgyalások.

Cavani továbbra is elhivatott a PSG felé, de könnyen lehet, hogy ősszel már új csapatban kezdi a szezont. A francia bajnoknál sem volt rossz, az elmúlt három szezonban 148 meccsen 81 gólja volt, ami egészen addig meggyőző számsornak (0,55-ös meccsenkénti gólátlag) tűnik, amíg mellé nem tesszük az ezeket megelőző napolis éveinek statisztikáit, vagy a PSG-ben mellette játszó Zlatan Ibrahimovic mutatóit:

Cavani a centenáriumi Copa Américán javíthat, ahol Luis Suárez sérülése miatt a torna legelején az urugayi csapat leginkább rá számíthat gólszerzésben.

De hogy miért is akarna Cavani pont Madridba szerződni? Elég csak megnézni Fernando Torres, Radamel Falcao, vagy épp Diego Costa karrierjét – mindannyian az Atléticónál voltak a legjobb formájukban.

Torres első atletis korszaka alatt 0,37-es gólátlagot hozott össze, amit ugyan Liverpoolban 0,57-es mutatóval múlt felül, de a Chelesa-ben 0,26-ra esett vissza. Idén viszont lőtt 12 gólt, ami az elmúlt hat szezonját nézve a második legjobb teljesítménye. Hasonló figyelhető meg a kolumbiai Radamel Falcaónál: ő az Atletiben két szezon alatt 0,77-es gólátlagot hozott, azóta a Monacóban, a Manchester Unitedben és a Chelsea-ben együtt három idény alatt csak 0,28-asra volt képes. De Diego Costának sem jött jól, hogy elhagyta a Vicente Calderón stadiont, bár a többiekhez képest még jól járt: a 0,58-os gólaránya 0,47-re esett a Chelsea-ben.

Persze az más kérdés, hogy ha Cavani valóban az Atlético Madridban köt ki, az lavinát indíthat el az átigazolási piacon, a PSG ugyanis a már biztosan távozó Ibrahimoviccsal együtt így a legutóbbi szezonjában lőtt 143 góljából 75-öt elveszítene a két csatárral, akiket elképesztő összegből pótolhatnának. Az egyik ilyen célpont a Napoli-csatár Gonzalo Higuaín, de csak vele biztosan nem elégszenek majd meg.

Rovatok