Index Vakbarát Hírportál

Real-Lewandowski: alakul

2016. június 2., csütörtök 11:19

Szóban megegyezett a Real Madrid Robert Lewandowskival, a Bayern München csatárával, írja az As.com szakértője, Guillem Balague.

A híres spanyol újságíró állítja, a lengyel futballista ügynöke az egy hónappal ezelőtti Atletico-Bayern BL-meccs idején járt Madridban, és állapodott meg a Real igazgatójával kliense átigazolásáról.

Csakhogy a váltáshoz kell a Bayern beleegyezése is, ami csak akkor engedi el Lewandowskit, ha megfelelő emberrel tudja pótolni. Nincs sok hasonló kaliberű ék a piacon, a BVB-s Aubameyang, a napolis Higuain, esetleg a chelsea-s Diego Costa jöhet szóba, akik mind 60-80 millió euró körül mozognak.

Mivel a Real is legalább ennyit fizetne a 27 évesért, a transzfer könnyen összejöhet, pláne, hogy a támadó nagyon menne. Balague szerint a Real Madrid a gyerekkori álma.

A Bayernnek elméletileg nem sürgős, Lewandowski szerződése 2019-ben jár le náluk, viszont hosszabbításról nem igazán lehet szó, mert a játékos ügynöke 300 ezer euró körüli heti fizetést, évi 20 millió körüli összeget igyekszik kicsikarni az egyesülettől: ennyit a németek nem fognak megadni. A Real elméletileg kifizetheti.

Ami miatt felgyorsulhatnak az események, az a futballista kora: augusztusban 28 éves lesz, így a Bayern most tudja őt a legjobb áron értékesíteni, egy év múlva már nem járna olyan jól.

Lewandowski két éve érkezett Münchenbe, ahol évi 10 millió eurós fizetése van. Kétszeres bajnok a Bayernnel, kupagyőztes, előtte ezeket a címeket már a Dortmunddal is megnyerte, de a másik nagy álom, a Bajnokok Ligája sem ott, sem itt nem jött össze. 2013-ban a Dortmunddal épp a Bayerntől kaptak ki a döntőben.

A Bayern valószínűleg megvárja az Európa-bajnokság végét, felméri a játékospiacot, aztán dönt Lewandowski eladásáról.

A válogatottal az Eb-re készülő csatár 30 góllal a Bundesliga gólkirálya, a szezonban 51 meccsen 42 gólt szerzett.

Rovatok