Index Vakbarát Hírportál

Regionális akadémiákat tervez az MLSZ

2016. június 6., hétfő 22:12

Az MLSZ elnöksége döntést hozott, hogy 12 regionális utánpótlásközpont jelöl majd ki országos szinten. A leendő regionális utánpótlásközpontok szigorú működési szabályok és ellenőrzött szakmai- és pénzügyi feltételrendszer kialakításával működnek majd, olvasható a honlapjukon. 

A centrumok működési feltételeinek szabályozásával az MLSZ célja, hogy elősegítse a tehetséges játékosok felfelé áramoltatását, és a jövőben egyetlen tehetséges fiatal se vesszen el a magyar labdarúgás számára. 

A régiós centrumok kiválasztásakor, kijelölésekor a szakmai alkalmasság és a racionális gazdálkodás mellett fontos a regionalitás elve, annak érdekében, hogy a centrumok munkájuk során lefedjék az egész országot, írják. 

Az MLSZ terve szerint a regionális centrumok érdekeltek lesznek a hatékony munkavégzésben, mert azok az utánpótlás-nevelő centrumok kapnak több támogatást, amelyek a folyamat végén több versenyképes, élvonalbeli és válogatott játékost nevelnek és adnak a magyar futballnak. 

A regionális központok kijelölésekor az MLSZ meghatározza a szakmai és infrastrukturális feltételeket, valamint meghatározza a személyi feltételek követelményeit, ennek következtében, várhatóan képzett külföldi utánpótlás-szakemberek érkezhetnek hazánkba.

A döntés figyelembe veszi a belga audit eredményeit és ajánlásait. Ez alapján azoknak az akadémiáknak, utánpótlásképző centrumoknak van esélyük, ahol bebizonyosodott, hogy adottak a hatékony szakmai munka feltételei. 

Rovatok