Index Vakbarát Hírportál

Egy meccs késéssel a brazilok is odaértek a Copára

2016. június 9., csütörtök 08:50

Az Ecuador elleni vérszegény 0-0-s kezdés után Haiti ellen azért már beindult Brazília a centenáriumi Copa Américán: Philippe Coutinho mesterhármasának is köszönhetően 7-1-re verték Haitit, igaz, az az egy gól, amit kaptak, elég zavarba ejtő volt.

Az persze nem sokáig volt kérdés, hogy ki nyerhet: Philippe Coutinho már a 14. percben betalált, a az első fél óra előtt pedig már duplázni is tudott, ezzel lényegében el is döntötte a mérkőzést. Innentől jöhetett az örömjáték a braziloktól, ami rájuk is fért, sokan ugyanis komolyan aggódtak, hogy Neymar nélkül nem sokra juthatnak majd a tornán.

A félidőre már 3-0-ra vezettek, majd kiütés-üzemmódba kapcsoltak, és a 67. percig 5-0-ra húztak el. Ekkor jött a haiti szépítés: James Marcelin a balon elvitt támadás végén, Alisson rossz helyre ütött labdáját vágta be közelről, ám előtte a brazil védők nem nagyon tudtak mit tenni. Mentségükre szól, hogy 5-0-s vezetésnél azért nem is nagyon kellett törniük magukat.

Brazília-Haiti 7-1

A végére Renato Augusto és Philippe Coutinho is tartogatott még egy gólt, előbbi ezzel duplával, utóbbi pedig mesterhármassal zárta a 7-1-re megnyert mérkőzést.

A játéknap másik meccsén Ecuador 2-2-t játszott Peruval, vagyis a brazilok már át is vették a vezetést a csoportban.

Rovatok