Index Vakbarát Hírportál

Kabát Péter befejezte

2016. június 9., csütörtök 10:29

Az Újpest FC honlapján jelentette be Kabár Péter, a korábbi 16-szoros válogatott támadó, hogy visszavonul. A 38 éves játékos viszont ennek ellenére sem távozik a klubtól, a jövőben sportkoordinátorként dolgozik majd ott, a szerződése alapján legalább három évig.

„30 évet töltöttem a zöld gyepen, az elmúlt 22 évem minden napja a profi labdarúgásról szólt. Csaknem 500 mérkőzésen boldogítottam a kapusokat, ez idő alatt voltam a liga legjobb játékosa, gólkirályi címet nyertem, és 16-szor húzhattam magamra a címeres mezt” - olvasható az ujpestfc.hu-n, ahol videóüzenetben is elbúcsúzott a szurkolóktól.

„Hamar elillant ez a három évtized, amelynek legszebb éveit lila-fehér mezben tölthettem el. A 22-es szám az életem részévé vált, és teljesen összenőtt velem, akárcsak az Újpest-szurkolók, akiktől rengeteg szeretetet kaptam. Minden egyes újpesti meccs felejthetetlen pillanatokat adott nekem, és ezért örökre hálás leszek a klubnak. 2014 mérföldkő volt az életemben, ekkor vehettem át Az év legjobb labdarúgója Magyarországon díjat, amivel sikerült megkoronáznom a pályafutásomat” - írta a drukkerek kedvence.

Kabát Péter a Honvédban kezdte pályafutását, majd a Vasasba igazolt, az angyalföldiek színeiben lett magyar gólkirály. Ezt követően légióskodott, Törökországban, Bulgáriában és Ausztriában játszott. 2008-ban lett az Újpest játékosa, egy rövid debreceni kitérőt követően mostanáig a lila-fehéreknél futballozott, foglalta össze a játékos karrierjét az MTI.

Rovatok