Index Vakbarát Hírportál

A Ferencvárosnak ma sorsolják ki a BL-selejtezős ellenfelet

2016. június 20., hétfő 09:35

Hétfőn délben Nyonban sorsolják ki a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körét. Egy órával később az Európa Ligában szintén kialakul az első két kör párosítása. A BL-ben magyar szempontból a Ferencváros érdekelt, az EL-ben pedig a Videoton, Debrecen és az MTK.

Az biztos, hogy a Ferencváros nem lesz kiemelt a második körben, ami azt jelenti, hogy már egyből erős ellenfelek jöhetnek. A legerősebbek közül nem lenne baj elkerülni az osztrák RB Salzburgot, a skót Celticet, a fehérorosz BATE Boriszovot, a lengyel Legiát, vagy a horvát Dinamo Zagrebet. Könnyebb ellenfél is jöhet, az izlandi, a moldáv, a kazah, a grúz, vagy a walesi bajnok.

Az első körben kezd a Videoton és a Debrecen, ők kiemeltek lesznek, az MTK viszont nem. A kiemelt magyar csapatok legerősebb ellenfele kazah, luxemburgi, északír, vagy montenegrói lehet. Így elméletileg kötelező lenne a továbbjutás.

Az MTK-ra viszont keménye ellenfél is várhat. A kiemelés alapján az izraeli Maccabi Tel-Aviv, a dán MIdtjylland, a finn HJK Helsinki, a fehérorosz Dinamo Minszk, a ciprus Omonia Nicosia az öt legerősebb csapat.

(Borítókép: MTI/Földi Imre)

Rovatok