Index Vakbarát Hírportál

Messinek elege lett, ő és a fél válogatott lemondta az argentin válogatottságot

2016. június 27., hétfő 07:55 | aznap frissítve

Hétfő hajnalra Argentína két szörnyű hírt kapott a nyakába, egyrészt ismét elvesztették a Copa América döntőjét, majd hogy Lionel Messi lemondta a válogatottságot. Messi tizenegyest hibázott, ez is biztosan benne van a döntésében. Sőt: később Javier Mascherano és Sergio Agüero is lemondta (utóbbival kapcsolatban nem vagyunk abban biztosak, hogy végeleges a döntés).

Az ötszörös aranylabdásnak nem jött össze siker a válogatottal, már a világbajnokság után felmerült, hogy nem tudja segíteni a csapatát, és ezért odahaza is kikezdték.

Así Lionel Messi dio a entender que dejará la selección argentina. pic.twitter.com/Fmgvkv99Ug

— Matias Insfrán (@InsfranM) 2016. június 27.

A mostani meccs után felindultan beszélt távozásáról. „Ennyi volt, a válogatottságnak vége számomra. Négy döntőnk volt, és én mindent megpróbáltam. Mindennél jobban szerettem volna, ha sikerrel járunk, de nem sikerült. Befejeztem, belefáradtam. Sokszor próbálkoztam. A bélyeg mindig rajtam lesz és emlékeztet majd, hogy egyszer sem sikerült nyernem Argentínával. Sajnos úgy megyek tovább, hogy nem sikerült megcsinálni.”

Ez, amit most érzek és amit gondolok. Nagyon letör, hogy megint ez történt.

A még mindig csak 29 éves Messi 11 éve, éppen Magyarország ellen mutatkozott be az argentin válogatottban, a 63. percben becserélték, két perccel később már ki is állították, mert lekönyökölte Vanczákot.

A Manchester City támadója, Sergio Agüero és az FC Barcelona védője Javier Mascherano is bejelentették a visszavonulásukat a válogatottól. És még nincs vége, meg nem erősített hírek szerint Angel Di Maria, Ezequiel Lavezzi, Gonzalo Higuain és a szintén büntetőt rontó Lucas Biglia is a befejezést tervezik. Ugyanakkor Tata Martino, a szövetségi kapitány nem döntött ilyesmiről. 

Rovatok