Index Vakbarát Hírportál

Mourinho egy nagy dicsérettel indított: Ibra az egyik legjobb csatár a világon

2016. július 1., péntek 20:13

José Mourinho, a Manchester United menedzsere is megszólalt azután, hogy a klub bejelentette, Zlatan Ibrahimović náluk folytatja. „Zlatant nem kell bemutatni, a statisztikái önmagukért beszélnek. Ibra az egyik legjobb csatár a világon, és olyan játékos, aki mindig száz százalékot nyújt" - mondta a portugál vezetőedző.

Emlékeztetett, hogy a svéd játékos a világ legfontosabb bajnokságaiban volt aranyérmes, most pedig lehetősége lesz a legjobb ligában szerepelni. „Tudom, hogy megragadja a lehetőséget, és keményen dolgozik majd, hogy trófeákhoz segítse a csapatot.

Biztos vagyok benne, hogy tehetségével sok örömet szerez a következő szezonban a rajongóknak az Old Traffordon,

és a tapasztalata felbecsülhetetlenül értékes lesz a csapatunk fiatalabb játékosainak fejlődése szempontjából" - idézte az MTI.

Ibrahimović az FF Malmö, az Ajax, a Juventus, az Internazionale, az FC Barcelona, az AC Milan és a Paris Saint-Germain játékosa volt, Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban összesen 11 alkalommal nyert bajnoki címet, illetve tagja volt a Juventus 2005-ös és 2006-os bajnokcsapatának is, de ettől a két címtől később megfosztották a torinói klubot.

„Nagy örömömre szolgál, hogy csatlakozhatok a Manchester Unitedhez, nagyon várom, hogy a Premier League-ben játszhassak. Magától értetődik, hogy szintén nagyon várom a közös munkát José Mourinhóval" - nyilatkozta új klubja honlapján a csatár. Ibrahimović fantasztikus edzőnek nevezte Mourinhót, akivel új és izgalmas kihívás ismét együtt dolgozni, mondta.

A svéd 2006 és 2009 között volt az Inter játékosa, Mourinho pedig 2008 és 2010 között irányította a milánói együttest. A 116 válogatott mérkőzésén 62 gólt szerző Ibrahimović múlt kedden erősítette meg, hogy többé nem szerepel a svéd nemzeti csapatban, amely a csoportkör után búcsúzott a franciaországi Európa-bajnokságon.

Rovatok