Index Vakbarát Hírportál

Bemutatták Mourinhót, egy órát beszélt MU-edzőként

2016. július 5., kedd 13:05 | aznap frissítve

Hivatalba lépett kedden, mint a Manchester United menedzsere. Minden fontosat megkérdeztek tőle, mindenre válaszolt is.

Az első hivatalos sajtótájékoztatóját tartotta, ezzel a hivatalos bemutatásán is túl van José Mourinho, a Manchester United egy hónapja kinevezett menedzsere.

A portugál azzal kezdte, hogy kicsit csalódott, hogy nem szerepelhet a BL-ben, de biztos benne, hogy ez csak erre a szezonra fog vonatkozni. Aztán a United-sállal és mezzel is pózolt, majd következhettek az újságírók kérdései.

Welcome to Old Trafford, Jose Mourinho! #mufc https://t.co/k3MkXmI0JU

— Manchester United (@ManUtd) July 5, 2016

"Nagy kihívást és nagy motivációt jelent a Manchester Unitednél dolgozni. Ez az Egyesült Királyság legnagyobb klubja, és méltó helyére kell, hogy kerüljön azzal, hogy megint játsszon a Bajnokok Ligájában. Ezt akár az Európa Liga elnyerésével is elérhetjük. Szeretnénk minél több trófeát nyerni, de úgy, hogy a játékunk is szórakoztató legyen" - kezdte biztatóan.

"Vannak olyan szakvezetők, akik tízévente nyernek valamit, van olyan is, aki sohasem. Nekem egy éve sikerült. Én nem tudok sikerek nélkül dolgozni, én ilyen vagyok. Nagyon hiányzott már a munka, és most nagyon sok bizonyítási vágy van bennem."

Az átigazolásokkal kapcsolatban elmondta, hogy Bailly, Ibrahimovic és Mhtarjan után rövidesen a negyedik nyári szerzeményt is bejelentik, azt nem árulta el, kit, de szinte biztosan Paul Pogbára gondolt.

Ryan Giggs távozásával kapcsolatban - 29 év után megy a Unitedtől - elmondta, nem őmiatta ment el: "Giggs is menedzser akart lenni, de a klub tulajdonosai nem őt választották". Komolyabb feladatra vágyott, ezért hagyta el a Unitedet, egyértelműen vezetőedző akar lenni a walesi, ezt lehetett kihallani Mourinho szavaiból.

Mindig szívesen fogjuk látni az edzőpályán, és gyakrabban fogunk borozgatni, mint eddig. Egy tanácsot adott, hozzak esernyőt, be is vált, ma is esett.

Nagyon sokat vár Wayne Rooney-tól, ahogy fogalmazott, az elképzeléseiben nagyon fontos szerep jut a támadónak. Bár kiválóan passzol az angol válogatott csatára, de sokkal nagyobb szükség lenne a góljaira, így előrébb szán majd neki szerepet, mint elődje, Louis van Gaal, vagy mint az Eb-n megbukott angol kapitány, Roy Hodgson.

Rooney egy 9-es. Vagy egy 9,5-es, illetve 10-es. De nem 5-ös vagy 6-os. A kapuba a labdát berúgni a legnehezebb, erre fogom használni.

Rovatok