Index Vakbarát Hírportál

Játék nélkül jutott tovább a Fradi a BL-ben

2016. július 6., szerda 14:41

Játék nélkül jutott a Ferencváros futballcsapata a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helybenhagyta az UEFA korábbi elmarasztaló ítéletét, és egy évre kizárta az albán bajnokot a nemzetközi kupákból.

Az UEFA korábban a Skenderbeu néhány hazai és nemzetközi kupameccsét találta furcsának, így sportszerűtlen magatartás miatt hozta meg az ítéletet. Ezt a Skenderbeu vezetői megfellebbezték a CAS-nál, ám a bíróság ma elutasította a keresetet.

Az albán vezetők hétfőn nyújtották be a bizonyítékaikat, melyek után biztosak voltak a pozitív döntésben. A CAS-nál ezt másképp gondolták, különösebb indoklás nélkül csak annyit közöltek, hogy helybenhagyták az UEFA ítéletét.

Ezzel a Ferencváros már nyugodtan készülhet a BL-selejtező harmadik fordulójára, július 13-án és 20-án nem kell meccset játszania.

Ez a továbbjutás azt is jelenti, hogy a Ferencváros a harmadik körbe viszi magával a Skenderbeu koefficiensét, bár még ezzel a 7,825-ös értékkel sem biztos, hogy kiemelt lesz. Jelenleg csak négy kiemeltet előz meg.

A Bajnokok Ligája főtáblájáért még két kört kellene a Ferencvárosnak megnyernie. Ha a következő fordulóban búcsúzik, akkor az Európa Liga utolsó selejtező köréhez csatlakozhat, ha playoff, azaz a negyedik kört bukja el, akkor az EL főtáblájára kerülhet. A következő sorsolás július 15-én lesz.

Rovatok