Index Vakbarát Hírportál

A nővérét szidtam, nem az anyját: tízéves a Zidane-fejes

2016. július 9., szombat 12:02

Bármilyen jól cselezhetett, rúghatott nagyszerű gólokat, Zinedine Zidane-ról mégis az a mozdulat jut mindenkinek először az eszébe, amikor a 2006-os futball-világbajnokság döntőjében mellbe fejelte az olasz Marco Materazzit. Az éppen tízéves afférról Materazzi nyilatkozott a L'Equipnek.

Zidane lefejeli Materazzit

Mindenkit az érdekelt, hogy vajon mivel válthatta ki az olasz védő Zidane haragját. "A nővérét említettem, nem az anyját" – szögezte le újra Materazzi.

A vb-döntőt az olaszok nyerték, 1-1 után büntetőpárbaj következett, ami 5-3 lett a javukra. Zidane nem rúghatott, mert a hosszabbításban leküldték a fejelésért.

Materazzi elmondta, hogy ez a mozdulat az egész életét megváltoztatta. "Úgy döntöttem, hogy írok egy könyvet erről, mert mindig azt kérdezik, mit mondtam Zidane-nak, hogy ilyen hevesen reagált. Igazi baromság volt, amit mondtam, de akkor sem kellett volna ilyen reakciót kiváltania. Rómában, Nápolyban, Torinóban, Milánóban vagy Párizsban durvább dolgokat hallasz a szomszédoktól."

"Amit mondtam, az a nővérével volt kapcsolatos, nem az anyjával, ahogy néhány újságban olvastam. Az anyám 15 éves koromban halt meg, ezért soha nem sértegettem volna más anyját."

"Sosem értettem, hogy miért vált ilyen hírhedtté ez az incidens. Ettől kezdve csak a góljaimra akartam emlékezni. Olykor Olaszországban találkoztam olyan szurkolókkal az utcán, akik ezt mondták: Marco, nagyon jól tetted, hogy lefejelted. De ez feldühít, mert hát én voltam az, akit megfejeltek. De ez is csak azt mutatja, hogy milyen furcsán megváltozott ez a sztori. Nem nagy ügy. Nem neheztelek ezért, és nem is fogok" – mondta Materazzi.

Rovatok