Index Vakbarát Hírportál

Betáraz francia védőkből a Barcelona

2016. július 12., kedd 19:32

Kedden hivatalosan is bejelentette a Barcelona a francia védő, Samuel Umtiti érkezését: a 22 éves középhátvédért 25 millió eurót fizettek a Lyonnak. Umtiti az Európa-bajnokságon mutatkozott be a francia válogatottban, Adil Rami eltiltása miatt, kényszerűségből került a kezdőcsapatba a negyeddöntőben, utána viszont már ki sem vette onnan Didier Deschamps.

Umtiti valószínűleg Gerard Piqué társa lesz a védelem közepén, ahol a Barcához 2014-ben igazolt honfitársa, a 32 éves Jérémy Mathieu helyét veheti majd át. Umtitit pénteken mutathatják be, ha aznap reggel átmegy az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.

Kész tényként kezelik azt is – bár a klub még nem jelentette be –, hogy még egy francia védő hamarosan a Barcelonához kerül: Lucas Digne-t vennék meg a Paris Saint-Germaintől. A 22 éves játékos az előző szezonban a Románál volt kölcsönben, ott 34 meccset játszott a végül harmadik helyen záró csapatban.

A Barcelonába érkezésével egy gond lehet csak: ugyanúgy balhátvéd, mint Jordi Alba, aki lényegében végig kezdő volt a csapatnál az előző szezonban a védelem szélén, mindketten tehát biztosan nem játszhatnak majd ugyanannyit, mint eddig.

Rovatok