Index Vakbarát Hírportál

Löw vb-címet védhet a németekkel

2016. július 13., szerda 09:08

Joachim Löw pár napig emésztette, hogy - csalódást okozva - csapata nem jutott az Európa-bajnokság döntője, aztán elhatározta, hogy megpróbálja a címvédést 2018-ban, Oroszországban.

Az 1990-ben világbajnok csapat szakvezetője, Franz Beckenbauer gratulációja is nyilván közrejátszott abban, hogy a maradás mellett döntött.

A szövetség vezetése is örömmel fogadta a folytatást, mert még Németországban sem lett volna könnyű viszonylag rövid idő alatt egy megfelelő kapitányt előkeríteni.

Löw szerint rengeteg munkát beleraktak ebbe az Eb-be, ami nem jött ki. „A miénk volt a legfiatalabb csapat, szép jövő áll előttünk” - rögzítette.

A franciák elleni meccs második félidejére a két középső védője kiesett - Hummels eltiltott volt, Boateng megsérült -, a védekező középpályás Sami Khedira is kivált, míg a csatársorból Mario Gomez hiányzott szintén sérülés miatt.

Négy kulcsember hiányát pedig még egy ilyen szintű válogatott sem képes elviselni.

Löwnek maximum azért lehet szemre hányást tenni – meg is kapta például Hitzfeldtől is –, mert nem merte a 21 éves dortmundi Julian Weiglt beállítani a kezező Schweinsteiger helyére, és Mesut Özil sem indokolta minden meccsen, hogy neki feltétlenül ott kell lennie a kezdőben.

Rovatok