Index Vakbarát Hírportál

Szobrot kapott az Arsenaltól, de nem dolgozhat a klubnál

2016. július 13., szerda 10:43

A világ- és Európa-bajnok csatár Thierry Henry 1999-től 2007-ig volt az Arsenalnál, 254 meccsen 174 gólt szerzett, többszörös bajnok. Ha valaki, akkor ő legenda a klubnál, nem véletlenül kapott szobrot is.

A francia elkezdte edzői tanulmányait, de hiába ajánlották fel neki a 18 éves csapatot, egy másik francia, a felnőtt csapatot irányító Arsene Wenger megfúrta a kinevezését.

Legnagyobb sikereiket együtt érték el, Wenger azonban úgy érvelt, hogy a televíziós, Sky csatornánál betöltött szakértői szerep összeférhetetlen ezzel az állással. 

A kettőt szerinte nem lehet egyszerre elvégezni. Hogy már eddig is gyerekcsapatokkal foglalkozott az Arsenalnál, nem érdekelte.

A Telegraph szerint azonban nem véletlen, hogy a klub nagyágyúi közül Vieira, Bergkamp vagy Overmars sem az Arsenalnál kezdte edzői pályafutását. Wenger ugyanis nem szereti az olyan korábbi klasszisokat, akik veszélyt jelenthetnek az ő pozíciójára.

A 66 éves Wenger 20 éve a csapat vezetőedzője, bár az utóbbi időben meg sem közelíti az Arsenal azt a dominanciát, amit még Henry-val. 2004-ben nyertek utoljára bajnoki címet. 

A Guardiannek ugyanakkor megjegyezte a tréner még a múlt héten, hogy jövőre, a szerződésének lejárta után szívesen átvenne az Eb-n leszereplő angol válogatottat.

Rovatok