Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo kivételes, tíz éve a csúcson

2016. július 14., csütörtök 15:10

A Eb-döntőn a Manchester United egykori edzője, Alex Ferguson is a tanúja volt annak, hogy korábbi játékosa, Cristiano Ronaldo a klubsikerek után a portugál válogatottal is a csúcsra ért. Ferguson szerint Ronaldo megérdemelte a sikert, munkamániájának köszönheti az eredményeit.

Az MU-edző 2003-ban kezdett együtt dolgozni az akkor 18 éves Ronaldóval, azt vallja, hogy óriási éhségének és munkamoráljának köszönhetően lett korszakának legjobb játékosa.

„Óriási vágy él benne a futball iránt, minden edzést nagyon vár. Mindig jobb akar lenni, hogy győzzön. Különösen ezeket a nagy meccseket szereti."

Az edző elmondta a Bildnek, hogy Ronaldo volt az a játékos, aki a legtöbbet fejlődött a keze alatt. „Folyamatosan dolgozott lövőtechnikáján, jobbal és ballal, és a fejelőkészségén is. A teljesítménye hihetetlen mértékben fejlődött. És ami figyelemre méltó ebben, hogy a mai futball nagyon atletikus és gyors."

„A topjátékosok általában öt-hat évet tudnak a legmagasabb szinten futballozni, de Cristiano már több mint tíz éve ezt csinálja. Ez teszi őt különlegessé. Minden generációnak megvan a kivételes játékosa. A mostaninak Cristiano az" – mondta Ferguson.

Rovatok