Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea kezdte a bajnok Leicester szétbontását

2016. július 15., péntek 20:23

Antonio Conte érkezése nagy öröm lehet a Chelsea-szurkolók számára, és nem csak azért, mert ezzel egész Európa egyik legjobb edzőjét szerezték meg, hanem azért is, mert az Európa-bajnokságon még az olaszokat vezető Conte rettentő erősítésbe kezdett. A legújabb szerzeménye a bajnok Leicester City és a francia válogatott szűrőjátékának alappillére, N'Golo Kanté lesz.

Legalábbis egybehangzó francia és angol lapértesülések szerint: az RMC Sport péntek délután még csak arról írt, hogy hétvégén biztosan lezárul az átigazolás, nem sokkal utánuk a Telegraph viszont már kész tényként közölte az egyezséget.

A középpályás ára nagyjából 35-36 millió euró lehet, amivel a Leicester City történelmi bevételhez jut majd, hiszen az eddigi legdrágább eladott játékosuk Emile Heskey volt, akiért 1999-ben kaptak 16,5 millió eurót a Liverpooltól.  A Caentől tavaly vett játékoson egyébként nagyot kaszálnak, hiszen 9 millió euró körüli összegért szerezték meg.

Kanté a Chelsea második nagy nyári erősítése lehet, a belga csatárt, Michy Batshuayit már az Eb alatt leigazolták, de fontos lépés volt a brazil Willian szerződéshosszabbítása is.

Akad azért jó hír a Leicester-szurkolók számára is. Azok után, hogy Jamie Vardy már hosszabbított, a vezetőedző Claudio Ranieri most azt közölte, hogy szerinte a szélső Rijad Mahrez is biztosan marad a csapatnál.

Rovatok