Index Vakbarát Hírportál

Böde gyorsan nyugdíjba küldte Király Gábort

2016. július 16., szombat 22:26 | hét éve frissítve

Elkezdődött magyar futballbajnokság. A csodálatos Európa-bajnokság után sokan kíváncsiak voltak, mit hoz az NB I. A két újonc meccsén nem született döntés, a Gyirmót 0-1-ról fordított, 2-2 lett a vége. Az Újpest a Fáy utcában kapott ki a Honvédtól, Böde kétszer is nagyon csúnyán becsapta Eb-csoporttársát, Király Gábort, aki a második gólnál őrült nagy hibát vétett.

A másodosztályból feljutott két csapat, a Mezőkövesd és a Gyirmót mérkőzésén 2-2-es döntetlen született a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának szombati játéknapján. A Mezőkövesd története második, míg a Gyirmót Győr az első idényét kezdte az élvonalban.

A Mezőkövesd mezőnyfölénye a 23. percben érett góllá, az egyik nyári szerzemény, Marek Strestík debütált góllal új csapatában. A második félidőben a Gyirmót volt kezdeményezőbb, a Mezőkövesd inkább a védekezésre koncentrált. A vendégek előtt egyre több lehetőség adódott, a 67. percben egy szöglet után sikerült egyenlíteniük.

Utána a Gyirmót még inkább lendületbe jött, és három perccel a rendes játékidő vége előtt a vezetést is megszerezte. Sokáig azonban nem örülhetett Urbányi István együttese, mivel a Mezőkövesd a duplázó Strestík révén egy percen belül egyenlített.

A Budapest Honvéd egy félidő alatt elintézte az Újpestet a Fáy utcában. A borzasztó talajon a védelmük ügyetlenségét a 4. percben Eppel használta ki, Hidi Patrikot hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Bár az Újpest volt mezőnyfölényben, az első félidő végén Eppel most maga rúgott gólt, Koszta beadására érkezett a leggyorsabban. A második félidőben semmi olyan esemény már nem történt, ami már befolyásolhatta volna a végeredményt, a Honvéd megérdemelten nyert.

Az első félidő zárómeccsét a Ferencváros játszotta a Haladással.

Komoly csatának ígérkezett, de hét perc alatt eldőlt minden.

A 4. percben Böde jobb oldali beadása után Florian Trinks fejelt könnyen Király kapujába. Majd Böde Dániel mutatta meg, miért is érdemelt volna több játékpercet az Eb-n, egy remek kiugratás után gyönyörűen lőtt el Király mellett. A magyar válogatott kapusa óriási hibát vétett a következő gólnál, addig passzolgatott a kapuja előtt, míg Böde megszerezte és az üres kapuba gurította a labdát.

A második félidőben Bosnjak baloldali beadása Hüsing kezén pattant meg, a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Iszlai Bence szépen bevágott az 52. percben.

A Fradinak igazából már nagyot nem is kellett dolgoznia, hogy tartsa az előnyét. A Haladásnak már csak szórványos támadásai voltak, a Fradi pedig a cseréivel jól érezhetően a szerdai kupavisszavágóra készült. A magyar bajnok ezzel együtt is nagyon magabiztosan indult el a 30. bajnoki címe felé.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Gyirmót FC 2-2 (1-0)

Mezőkövesd, 2548 néző, v.: Vad II

Gólszerzők: Strestík (23., 88.), illetve Lengyel (67.), Vass (86.)

Sárga lap: Devecseri (64.), illetve Szegi (44.), Nagy O. (83.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Vári, Szeles, Devecseri, Fótyik - Egerszegi, Nicorec, Orosz M. (Baracskai, 64.) - Bacelic-Grgic (Tóth B., 55.), Sós (Pauljevic, 78.), Strestík

Gyirmót FC: Sebők - Szekeres, Balogh, Présinger, Lengyel - Vass, Kiss, Madarász, Filkor (Máté, 60.) - Simon An. (Simon At., 84.), Szegi (Nagy O., 71.)

Újpest FC-Budapest Honvéd 0-2 (0-2)

Budapest, Fáy utca,

Gólszerző: Hidi (4.), Eppel (44.).

Sárga lap: Andrics (18.), Kecskés (28.), Diarra (57.), Sztankovics (78.), illetve Holender (12.), Lovric (89.)

Újpest: Banai – Nagy T., Kecskés Á., Pávkovics, Mohl – Windecker, Cseke – Andrics, Balázs B. (Diarra, 46.), Bardhi (Lázok, 60.) – Angelov (Sztankovics, 70.)

Budapest Honvéd: Horváth A. – Botka, Bobál D., Lovric, Hajdú Á. – Gazdag, Kamber, Hidi – Koszta (Kovács Dániel, 83.), Eppel (Vernes, 77.), Holender (Nagy Gergő, 61.).

Ferencváros-Swietelsky Haladás 3-1 (3-0)

Groupama Aréna, 6000 néző, v.: Solymosi

Gólszerzők: Trinks (3.), Böde (7., 36.), illetve Iszlai (52., 11-esből)

Sárga lap: Pintér (79.), Djuricin (88.), illetve Wils (27.), Gaál (57.), Bosnjak (79.)

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramírez - Pintér Á., Gera (Nagy D., a szünetben) - Varga R., Trinks, Lovrencsics (Sesták, 64.) - Böde (Djuricin, 73.)

Haladás: Király - Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak - Iszlai, Overgoor (Kovács L., 60.), Ars (Williams, 68.), Gaál, Halmosi - Németh M. (Rácz, 81.)

Rovatok