Index Vakbarát Hírportál

Nem bán semmit a távozó spanyol szövetségi kapitány

2016. július 19., kedd 00:04

Vicente Del Bosque lelkiismerete tiszta, hiába okozott csalódást a csapata az utolsó két világversenyén.

A leköszönő spanyol kapitány szerződése július 31-én jár le, utódja a lapok szerint Joaquin Caparros, a Sevilla, az Athletic Bilbao és a Granada korábbi edzője lehet. Bár Del Bosque kapásból megnyerte a 2010-es vébét és a 2012-es Eb-t, utána a csoporkörben elvérzett a legutóbbi vébén, idén pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott, miután előbb a horvátoktól, majd az olaszoktól is kikaptak.

Ennek ellenére a 65 éves kapitány nem bánt meg semmit: "Azt nem mondom, hogy minden célkitűzésünket teljesítettük, de ez gyakorlatilag lehetetlen is lett volna. Nem hagytam magam után elvarratlan szálakat" - mondta Del Bosque, aki távozása alkalmából nyilatkozott a FIFA.com-nak.

Az edző tagadja, hogy az utóbbi két torna miatt rossz szájízzel távozna: "Ilyen a sport. Tiszta lelkiismerettel távozom, és úgy érzem, teljesítettem a spanyol futball iránti kötelességemet." Del Bosquét - aki szerint bárki is lesz az utódja, hagyni kellene nyugodtan dolgozni - sokan bírálták az idei Eb-n a spanyol válogatott kiismerhető játéka miatt, de bővebben nem beszélt az idei tornáról, mint ahogy arról sem, miért jelölte mind a négy meccsre ugyanazt a kezdőcsapatot.

Rovatok