Index Vakbarát Hírportál

Kétségbeejtő, és egyre vadabb az angol kapitánykeresés

2016. július 20., szerda 17:51

Az angol szövetség egyre meglepőbb nevekkel áll elő a nagy kapitánykeresés közben, hétfőn éppen Steve Bruce-szal tartottak informális megbeszélést. Vagyis konkrét ajánlatot még nem tettek neki, csak meghallgatták az ötleteit. Azzal a Steve Bruce-szal,

Az angol szövetség nemrég a Sunderland-edző Sam Allardyce-ot is meghallgatta, ő korábban a West Hamnél, a Blackburnnél és a Newcastle-nél is dolgozott, és róla híresztelték tíz évvel ezelőtt, hogy kenőpénzt fogadott el ügynököktől különböző játékosok szerződtetéséért. A 61 éves Allardyce-hoz amúgy ragaszkodna a klubja, nem is örültek neki, hogy bedobták a nevét.

Mindenesetre Bruce a hétfői beszélgetés után elmondta, hízelgőnek találta, hogy egyáltalán megkereste az angol szövetség, és ha már megvolt a lehetősége, akkor reméli, hogy sikerült meggyőznie őket a terveivel. Szerinte az új angol kapitánynak az lenne a legfontosabb feladata, hogy meggyőzze a futballistákat, ne legyenek betojva a nagy tornákon. Allardyce-ról is beszélt, nagy haverjának nevezte a Sunderland-edzőt.

Kettejük mellett szóba került az amerikaiakkal mostanában bukdácsoló Jürgen Klinsmann, német szakember is. Korábban Glenn Hoddle is felmerült, de őt állítólag nem akarják az angol futballisták. Az Eb alatt arról lehetett hallani, hogy inkább külföldi kapitányt szeretnének. Persze sem Bruce, sem Allardyce nem az.

Az angol válogatott a nyolcaddöntőben fejezte be az Eb-szereplést, Izlandtól kaptak ki 2-1-re. A vereséget sokan az angol futballtörténet legnagyobb égéseként könyvelték el, és a mérkőzés után rögtön le is mondott Roy Hodgson a kapitányi posztról.

Ki legyen az új angol kapitány?

  • 405
    Nem mindegy?
  • 205
    Klinsmann
  • 24
    Allardyce
  • 5
    Bruce

Rovatok