Index Vakbarát Hírportál

Semmit nem nyert edző az új angol futballkapitány

2016. július 21., csütörtök 08:24

Csütörtökön jelentik majd be hivatalosan, de már szerdán arról írt minden fontos angol lap, hogy Sam Allardyce, a Sunderland eddigi edzője lesz az új angol szövetségi kapitány. A 61 éves edző 10 éve már pályázott az angol kispadra Sven-Göran Eriksson után, de akkor Steve McClarent választották helyette a szövetségnél.

Allardyce karrierje során még egyetlen rangos címet sem nyert meg, legnagyobb eredménye, hogy 1998-ban harmadosztályú bajnok lett a Notts Countyval, illetve hogy 2001-ben a Boltont, 2012-ben pedig a West Ham Unitedet juttatta fel az első osztályba. Tavaly a Sunderland csapatát irányította, amely éppen csak, hogy elkerülte a kiesést a Premier League-ből.

Mellette szól viszont, hogy 467 PL-meccsen ült eddig a kispadon, amivel a negyedik legtapasztaltabb edző Angliában a már visszavonult Sir Alex Ferguson, illetve Arénse Wenger és Harry Redknapp mögött.

2006-ban, amikor a Bolton Wanderers edzője volt, a BBC egy dokumentumfilmjében azzal vádolták, hogy kenőpénzt fogadott el ügynököktől, hogy bizonyos játékosokat leigazoljon, de tagadta a vádakat.

Allardyce első meccse az angol válogatottal szeptember 4-én lesz, Szlovákia ellen játszanak majd vb-selejtezőt.

Rovatok