Index Vakbarát Hírportál

Európa egyik legígéretesebb fiatal futballistája Nagy Ádám

2016. július 21., csütörtök 19:30

Nagy Ádámot a múlt héten szerződtette le a Serie A-ban szereplő Bologna. A Ferencvárostól 1,5 millió euróért vette meg a középpályást, aki csütörtökön mutatkozott be új klubja hivatalos sajtótájékoztatóján.

„Európa egyik legígéretesebb fiatal futballistája Nagy Ádám" – mutatta be a középpályást a klubvezető Marco di Vaio.

#Nagy: "My aim for the season is to be useful for #BFC. Every player always has to go out and play to win." pic.twitter.com/Bhks6F1d4t

— Bologna FC 1909 (@BolognaFC1909en) 2016. július 21.

„Úgy éreztem ez az én helyem, tudom, milyen fontos az olasz futball. Sokat tanulhatok itt technikailag. Az Eb után szomorú voltam, mert tudtam, el kell hagynom a régi klubomat, de vártam is az új kalandokat. Hiszem, hogy a Bologna a legjobb számomra, itt tudok fejlődni, Olaszországban nagyon taktikus a futball, sokat tudok belőle tanulni" – idézte Nagyot a Repubblica.

Az észak-olaszországi edzőtáborban résztvevő futballista elmondta, hogy leginkább a védelem előtt szeret játszani, a 4-3-3-as felállásban a középpályás hármas közepén érzi magát legjobban. Úgy érzi, Roberto Donadoni edző sokat segíthet neki, már eddig is hasznos tanácsokat adott neki. Nagy minél hamarabb kezdő szeretne lenni, de csereként is a csapat hasznára akar lenni.

Rovatok