Index Vakbarát Hírportál

50 millió euróért vett Eb-győztes portugált a Barca

2016. július 22., péntek 08:14

Samuel Umtiti és Lucas Digne után újabb átigazolást jelentett be a Barcelona: megegyeztek a Valenciával az Eb-győztes portugál középpályás, André Gomes megvásárlásáról. A 22 éves játékos 13-szor játszott eddig a portugál válogatottban, ott volt az Eb-n is.

Az árát hivatalosan nem közölte a Barcelona, a legkisebb összeget a Goal.com írja, ők 40 millió eurós transzferről tudnak, spanyol lapok viszont a 35+20 milliós összegtől kerek 50-ig mindent írnak – utóbbi lehet a valószínű, mert a hét elején a Real Madrid kapcsán is ennyit pletykáltak, hogy Zinedine Zidane ennyiért kaphatja meg a játékost. Állítólag a Real Madrid is megegyezett csütörtökön a Valenciával, este 22.30-kor még úgy is nézett ki, hogy hozzájuk igazol, majd a Real visszalépett, miután a kolumbiai James Rodríguez jelezte, mindenképpen maradna Madridban, és így nem lett volna hely a portugálnak, aki végül így került a Barcelonához.

André Gomes a középpálya közepén játszik, vagyis az Ivan Rakitić, Andrés Iniesta, Sergio Busquets hármastól vehet majd el játékperceket, ennyi pénzért ugyanis biztosan nem a kispadra érkezik majd.

Gomest a jövő héten mutathatják be.

Rovatok