Index Vakbarát Hírportál

Mervó még egy évre aláírt Lengyelországban

2016. július 22., péntek 12:38

Eldőlt, hogy az U21-es válogatott Mervó Bencét még egy szezonra kölcsönveszi a lengyel első osztályban szereplő Slask Wroclaw a svájci FC Siontól. A támadó pénteken délben írta alá a szerződését.

A támadót olasz, német, angol, cseh és holland csapatok keresték meg ajánlattal, leginkább első ligások.  Azért döntött Wroclaw mellett, mert a csapat edzője korának megfelelő fejlesztési tervet dolgozott ki számára úgy, hogy a csapat állandó játékosaként számít rá. Tavaly tíz bajnokin négy gólig jutott. 

A játékos elmondta: „Tudom, hogy alázattal kell minden új nap minden edzését fogadnom annak érdekében, hogy ez a célom egyszer teljesülhessen. Ezért is döntöttem úgy, hogy a rendelkezésre álló ajánlatokból a lengyelt fogadom el. Nehéz időszakon vagyok túl. Voltak sérüléseim, amelyek hátráltattak, és voltak olyanok is, akik ki akarták használni a helyzetemet. Szerencsére a családom sokat segített abban, hogy újra a legjobb formában, a legjobb erőben tudjak edzeni. Nagyon várom a Slask Wroclaw-i első kezdőrúgást, és ha nem is a nyolcadik percben, ahogy a brazilok ellen sikerült, de a lehető leghamarabb szeretném berúgni az első gólomat, hogy utána jó néhány kövesse azt.” 

Mervó társ-gólkirálya volt az új-zélandi U20-as világbajnokságnak, ahol a braziloknak is betalált. A Bernd Storck által irányított csapat a nyolcaddöntőig jutott. 

A futballista a családjával és barátaival sportügyeket szervező cég alapítását is bejelentette, mely a jövőben a vele kapcsolatos ügyeket intézi hazai és nemzetközi szinten. 

Rovatok