Index Vakbarát Hírportál

Mihez kezd ennyi középpályással a Barcelona?

2016. július 23., szombat 12:16

Nehéz megérteni, mire is kellett az Eb-győztes André Gomes a Barcelonának, amikor már most is annyi középpályása van a spanyol bajnoknak, amiből szinte egy komplett kezdőcsapat kijönne, pláne úgy, hogy a héten a katalánok vezetőedzője, Luis Enrique is azt mondta, hogy leginkább egy csatárra lenne szükségük, hogy csökkentsék a terhelést Luis Suárezen, Lionel Messin és Neymaron.

Sőt, első ránázésre még a helye sem nagyon látszik André Gomesnek, aki alapból valószínűleg csak csere lesz az Ivan Rakitic, Andrés Iniesta, Sergio Busquets mögött. Bár mivel Iniesta már 32 éves, alighanem neki nem fog ártani a rotáció, a 22 éves portugál pedig hosszabb távon a kezdőhelyét is átveheti majd, de a 40-60 millió euró közötti pénzért vett játékos elég luxuscserének tűnik.

A túlkínálat viszont vitathatatlan. Denis Suárezt visszavásárlási opcióval szerezte vissza a Barcelona, Rafinha és Sergi Roberto pedig már a védelemben is feltűnt tavaly a sérülések miatt.

A kezdő hármas helye biztos, Gomes és Suárez frissen érkeztek, Sergi Roberto és Sergi Samper pedig a jövő tehetségei lehetnek a Barcánál, így könnyen lehet, hogy a tavaly – az átigazolási eltiltás miatt fél évre – megvett Arda Turan távozhat. Őt állítólag az Arsenal és a Chelsea is vinné.

De még ha el is adják a törököt, akkor is nyolc emberük lesz három posztra, 3-4 játékos tehát nagyon kevés játékperccel maradhat.

Rovatok