Index Vakbarát Hírportál

Böde: Nem akarok csúnya szót, pedig azzal könnyebb lenne

2016. július 23., szombat 21:33

A Bajnokok Ligájából szerdán büntetőkkel kiesett – az albán ezüstérmes Partizani Tirana verte ki – Ferencváros a magyar bajnokságban javított, a győzelemmel rajtoló Honvédot 1-0-ra verte idegenben.

A szünet előtt Nagy Dominik adott jó labdát Bödének, aki könnyen lefordult a védőjéről, és 12 méterről ballal a jobb felsőbe emelte a labdát a 42. percben. A Honvéd amúgy addig a pillanatig zártan és fegyelmezetten védekezett.

A gólszerző a szünetben a meccset közvetítő M4-nek nyilatkozott. A riporter kérdése az volt, sikerült-e már túltenni magukat a kiesésen. Sóhajtott egyet, és így foglalta össze az érzéseit.

„Csúnya szót nem akartam használni, pedig jobban el tudnám mondani. Nem, még bennünk van az a meccs, hajnali háromig ébren voltam még tegnap is. Egy évet vártunk arra a meccsre, rúgtunk egy gólt, aztán kinyírtuk magunkat. Most újabb egy évet kell dolgoznunk ezért” - mondta az Eb-t is megjárt center, akinek mosolytalan volt a gólöröme, nem szakadt ki belőle a feszültség, sem öröm.

A második félidő eseménytelen volt, azt leszámítva, hogy a 93. percben Radó egyedül vezethette a kapura a labdát, a kapus előtt azonban lövés helyett a Honvéd védőjének passzolt, így maradt az 1-0.

A harmadik fordulóban a Fradi a szintén 6 pontos DVTK-t fogadja.

Budapest Honvéd-Ferencváros 0-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 2384 néző, v.: Kassai
    gólszerző: Böde (42.)
    sárga lap: Hidi (41.), Eppel (60.), illetve Gera (30.), Ramírez (32.), Nalepa (62.), Radó (65.), Hüsing (67.), Trinks (90., a kispadról) 

Rovatok