Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatot kért a Diósgyőr az NB I. legbátrabb emberétől

2016. július 25., hétfő 23:19 | aznap frissítve

A szombati diósgyőri DVTK-Újpest meccsen durván szidalmazták az egyik partjelzőt a hazai szurkolók. Kulcsár Katalint azért találták meg, mert még az első félidőben, 0-0-s állásnál, jelzett  egy 16-oson belüli, egyébként rém ostoba szabálytalanságot: a DVTK kapusa megfogott egy labdát, majd egy teljesen érthetetlen mozdulattal meglegyintette a gólvonalon álló újpesti Andricot.

Partjelzője figyelmeztetése nyomán Vad II játékvezető befújta a 11-est a vendégeknek, amivel azok meg is szerezték a vezetést. A hazai szurkerek kiakadtak, jobban, mint Dzsudzsi a kongó stadionokon, és percekig szidták a partjelzőt a „hülye kurva”-rigmussal.

Hétfőn a DVTK közleményben kért elnézést a partjelzőtől a szidalmazás miatt. Mint fogalmaztak:

„A DVTK vezetése, szakmai stábja, játékosai és minden munkatársa mélységesen elítéli az ilyen és ehhez hasonló, a játékvezetőket, az ellenfél szakvezetőit, játékosait vagy szurkolóit érő elfogadhatatlan verbális támadásokat (...) A hétvégi mérkőzésen történtek érintettjeitől ezúton is elnézést kérünk, és biztosítjuk őket arról, hogy a DVTK minden lehetséges a rendelkezésére álló eszközt megragad annak érdekében, hogy hasonló atrocitások a jövőben ne fordulhassanak elő.”

A klub megjegyezte, hogy az ilyen szurkolói viselkedésnek súlyos fegyelmi következményei lehetnek, vagyis a csapatra komoly büntetést szabhat ki az MLSZ.

A DVTK Facebook-oldalán megjelent kommentekből egyébként úgy tűnik, hogy a bocsánatkéréssel a klub magára maradt, a szurkolók annak ellenére sem tudtak megbocsátani a szerintük gyenge és elfogult játékvezetésért, hogy a meccset végül megfordította, 2-1-re megnyerte csapatuk. Volt, aki szerint az egész bocsánatkérés azért kellett, mert egy nőt szidtak: „Amikor ferfi a spori es ot szidjak vagy mas csapatokat nincs kozlemeny. Most no volt ezert lett igy felkapva” – fogalmazott az egyik hozzászóló.

Rovatok