Index Vakbarát Hírportál

Stieber Zoltán hazaigazol a Bundesligából?

2016. július 25., hétfő 18:39 | aznap frissítve

Ha valaki tud Budapesten 2 szobás albérletet, légyszi jelezze privátban!

– ezt posztolta ki hétfő délután a Facebook-oldalára Stieber Zoltán, a Bundesligában szereplő Hamburger SV magyar válogatott szélsője.

Mindez aligha meglepő annak fényében, hogy múlt szerdán jelent meg a hír: bár Stieber edzésbe állt a HSV-nél, edzője egyből közölte vele, nem számít rá.

„Rendkívül jó ember, őszintén remélem, megtalálja a számára megfelelő klubot. Jelenleg a csapat tagja, 2017-ig van szerződése. Beszéltünk, és egyértelmű, távozni akar – fogalmazott Bruno Labaddia.

A 27 éves szélső felnőtt pályafutása 2007-ben kezdődött, a Goldball '94-ben és az Újpestnél nevelkedett játékos akkor az Aston Villa keretéhez tartozott, de a Yeovil Townnak kölcsönadva 15 angol harmadosztályú meccsen lépett pályára, 1 gólt is szerzett. 2009 óta focizik Németországban, volt az Aachennél, a Greuther Fürthnél és a Mainznál is.

2014 óta a hamburgi keret tagja. A Hamburgban 27 meccsen 3 gólt szerzett, majd a Nürnbergnek adták kölcsön, ahol 5 meccset játszott (lőtt egy gólt).

Stieber a magyar válogatottban 15 meccsen lépett pályára eddig, 3 gólt szerzett. Az Eb csoportkörében mindhárom meccsen játszott, kétszer be-, egyszer lecserélték, az osztrákok elleni győztes meccsen ő szerezte a második magyar gólt.

Rovatok