Index Vakbarát Hírportál

Összejött minden idők harmadik legdrágább futballigazolása

2016. július 26., kedd 18:50

Az argentin csatár, Gonzalo Higuaín a Napolitól az olasz bajnok Juventushoz szerződött, méghozzá minden idők harmadik legnagyobb összegéért.

"Bejelentettük az olasz ligának a szerződést, mindent tető alá hoztunk" - erősítette meg Beppe Marotta, a Juventus ügyvezetője.

A Sky Italia és a La Gazzetta dello Sport információi szerint a 28 éves játékosért a Juventus klubcsúcsot, egyben olasz átigazolási rekordot jelentő 90 millió eurót (28,17 milliárd forint) fizet - két év alatt, két részletben (45-45 millió euró) - , a futballista fizetése pedig 2020-ig 7 millió euró lesz szezononként.

Az argentin játékos, aki pénteken átesett az orvosi vizsgálatokon, az előző idényben ligarekordot jelentő 36 találattal gólkirály volt a Serie A-ban. A válogatottban eddig 63 mérkőzésen 30 alkalommal volt eredményes.

A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis múlt szerdán úgy fogalmazott, "Higuaín elárulja önmagát és a nápolyi embereket, ha a Juventusba megy", de azt is hozzátette, hogy nem tudják megakadályozni a távozását: a Juve ugyanis leperkálta a Higuáin szerződésében szereplő kivásárlási záradék összegét.

Az olasz bajnokcsapatnak Miralem Pjanic, Marko Pjaca, Mehdi Benatia és Dani Alves után Higuaín az ötödik új játékosa a nyáron.

A torinói klubnál eddig 53 millió euró volt az átigazolási rekord, 2001-ben ennyit áldoztak Gianluigi Buffonra, aki a Parmától igazolt Torinóba, az olasz csúcsot pedig Hernan Crespo tartotta, akit 2000-ben 55 millió euróért szerződtetett a Lazio, szintén Parmából.

Ennél nagyobb összegért csak Cristiano Ronaldo és Gareth Bale váltott klubot, előbbit a Manchester Unitedtől, utóbbit pedig a Tottenham Hotspurtől vásárolta meg a Real Madrid.

Rovatok