Index Vakbarát Hírportál

Hét év után, 43 évesen tér vissza az egyik legjobb olasz csatár

2016. július 29., péntek 13:34 | aznap frissítve

Az Instagramra kitett videójában jelentette be Christian Vieri, hogy hét év kihagyással visszatér a profi futballba. Az olasz válogatott és - sokak között - a Juventus, az Atletico Madrid, a Lazio, az Inter, a Fiorentina, a Milan, illetve az Atalanta volt játékosa 43 évesen Kínában akar elhelyezkedni.

"Nagy hír Formenteráról, Bobo visszatér! Öt hónapja 101 kiló voltam, most 91, leadtam tizet, még kettő, és 89-cel formában leszek. Megyek Kínába játszani" - ezt mondja a kamerában kocogás közben Vieri, akinek Bobo a beceneve. 185 centijéhez a 90 már rendben van, bár fénykorában 84-85 kilót nyomott.

BOBO IS BACK ********GOING TO PLAY IN CHINA********

Christian Vieri (@christianvieriofficial) által közzétett videó,

Kína az új futballkánaán, ahol a közepes futballisták is dollármilliókat keresnek, egy sor, nemzetközi szinten átlagos, játékos szerződött oda az elmúlt félévben, és a java még csak most jön.

Vieri 476 klubmeccsén 236 gólt lőtt, eddig, a válogatottban 49-en 23-at. Játszott világbajnokságon és szerepelt Eb-döntőben is. 1999-ben a világ legdrágább futballistája volt, amikor a Lazióból az Interbe szerződött. 90 milliárd líráért, visszaszámítva mintegy 40 millió euróért.

Visszavonulása óta idejét leginkább nyaralással töltötte, Formentera szigetén verhetetlen footvolley-játékos vált belőle. Az olasz sajtóban leginkább a bulvárújságokban szerepelt aktuális topmodell barátnője miatt.

Rovatok