Index Vakbarát Hírportál

Erdogan a futballbíróknak sem kegyelmez

2016. augusztus 2., kedd 19:26

A Török Labdarúgó Szövetség kedden bejelentette, hogy kizárta 94 tagját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy érintettek a Recep Tayyip Erdogan elnök megdöntését célzó meghiúsult július 15-i államcsínykísérletben.

 "A szövetség szerint ki kell zárni 94 embert, köztük bírókat, regionális és országos asszisztenseket, regionális játékvezetői bizottsági tagokat, regionális és országos tehetségkutatókat" - áll a TFF közleményében, amely további részletekre nem tér ki. A Hürriyet című napilap úgy tudja, az egyik játékvezető a török élvonalbeli bajnokságban dolgozott.

A sikertelen puccskísérletet követő tisztogatás célpontjai lettek az amerikai száműzetésben élő Fethullan Gülen hitszónok hívei a társadalom minden területén, és ez alól a jelek szerint a futball sem kivétel. A futballszövetség bizottságainak összes tagja lemondott a hét végén, hogy lehetővé tegye a biztonsági ellenőrzést, amelynek célja Gülen támogatóinak kiszűrése volt.

Az isztambuli Besiktas gólkirály sztárcsatára, a német válogatottal világbajnok Mario Gomez bejelentette, hogy a feszült politikai helyzet miatt távozik a klubtól.  Yildirim Demiroren, a szövetség vezetője ugyanakkor közölte, az első osztályú mérkőzéseket, a nemzetközi meccseket és a többi eseményt a tervek szerint megtartják, írja az MTI. 

Rovatok