Index Vakbarát Hírportál

Lecsaptak volna az Eb-elődöntős walesiek kapitányára

2016. augusztus 2., kedd 19:03

A Walesi Labdarúgó Szövetség visszautasította a Hull City ajánlatát: az angol élvonalbeli klub a vezetőedzői posztra szerette volna szerződtetni Chris Coleman szövetségi kapitányt.

Coleman a nyári Európa-bajnokságon elődöntőbe vitte a walesi a válogatottat, ahol viszont kikaptak a későbbi győztes portugáloktól 2-0-ra. De a szereplésük így is nagy meglepetés volt, főleg azután, hogy Walesnek 1958 óta ez volt az első komoly nemzetközi tornája. 

"A találgatások elkerülése végett közöljük, hogy elutasítottuk a megkeresést. A szövetség minden munkatársa a következő kihívásra, a vb-selejtezőkre koncentrál." - közölte a szövetség.

A 46 éves Coleman az angol Fulham és Coventry City, valamint a spanyol Real Sociedad és a görög Larissza vezetőedzője volt azelőtt, hogy 2012-ben átvette Wales válogatottjának irányítását. Májusban kétéves szerződést írt alá szövetséggel, akkor azt vállalta, hogy a vb-selejtezők végéig irányítja a válogatottat. Wales szeptember 5-én Moldova ellen kezdi a kvalifikációs sorozatot Cardiffban, írja az MTI. 

Rovatok