Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo felfedezője lehet a DVSC edzője

2016. augusztus 3., szerda 12:44

Azt hétfőn derült ki, hogy ezen a héten még Herczeg András irányítja a Debrecen futballcsapatát, de a klub akadémiájának vezetője helyére már konkrét szakembert is megneveztek. Ez pedig nem más, mint Leonel Pontes, aki annak idején Cristiano Ronaldo első edzője is volt, írta a Csakfoci.hu.

A 44 éves portugál szakember a Sporting csapatánál dolgozott 2002 és 2010 között. A B csapat, majd az U19-esek edzését is irányította, itt dolgozott először együtt Ronaldóval, majd Paolo Bento segítője volt a felnőttcsapatnál.

Bentót követte a portugál válogatott kispadján is 2010 és 2014 között, majd a Marítimo, a görög Panetoilikosz, tavaly pedig a szaúdi Al-Ittihad edzéseit irányította.

Megegyezés még nincs, még az is előfordulhat, hogy nem lesz. Akkor viszont a klub korábbi játékosa, Selymes Tibor kaphatja a posztot, aki az elmúlt két évben a román élvonalban dolgozott, most viszont a harmadosztályú Delta Dobrogea Tulcea szakvezetője.

Kondás Elemér július 25-én mondott le. A DVSC történetében a legtöbb, 162 meccsen irányította a csapatot, a Vasastól elszenvedett 3-1-es vereség és az EL-búcsú után mondott le. Herczeg András a hétvégén győzelemmel mutatkozott be a Gyirmót elleni bajnokin.

Rovatok