Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt: Dzsudzsák az Emirátusokba igazolt

2016. augusztus 7., vasárnap 13:35 | aznap frissítve

A török Bursaspor eladta a magyar válogatott 29 éves csapatkapitányát, Dzsudzsák Balázst, aki az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságába, az al-Vahdához került. Ezt az arab klub a honlapján jelentette be, a hír szerint már csak az orvosi vizsgálat van hátra. 

A futballista hárommillió euróért váltott klubot, és három évre írt alá. 

A csapat edzője a mexikói Javier Aguierre, aki volt az Atlético Madrid edzője három szezonon át, irányította korábban a japán és a mexikói válogatottat is. 

Már jó ideje tudni lehetett, hogy Dzsudzsák távozni akar, bár megjelent csapata ausztriai edzőtáborában, de elég valószínű volt, hogy nem marad a török csapatnál, ahol egyetlen szezont töltött el. 

A Bursaspor sem nagyon marasztalta, leginkább azért, mert magas volt a magyar játékos fizetése, és amúgy sem tartották top játékosnak, legalábbis a csapat edzője ezt nyilatkozta a közelmúltban.

Dzsudzsáknák nem ez az első klubváltása, ami megosztó. A PSV-ben évekig top formában futballozott, a csapat meghatározó embere volt, de ezután az orosz ligába, az Anzsi Mahalacskába igazolt, amibe akkoriban rengeteg pénzt pumpáltak. A klub hamar összeomlott, a sérülése miatt sokat kihagyó magyar futballista is távozott, de maradt Oroszországon belül, a Dinamo Moszkva futballistája lett. 

Három idényt töltött el az oroszoknál, majd országot váltott, sokan már ekkor is azt várták, hogy egy erős nyugat-európai bajnokságban folytatja, egy ideig Dárdai Pál csapatáról, a Hertháról is hallani lehetett. Ám a választás a török Bursasporra esett, ahol szupersztárként fogadták, 1500 ember ment ki, hogy a reptéren köszöntse. 

Azonban a szezon felétől egyre többet mellőzték, sokat ült a kispadon, és már februárban azt írták a török lapok, hogy a klub megválna a magyar játékostól. Ez most meg is történt. 

Jó döntést hozott Dzsudzsák?

  • 4929
    Erősebb bajnokságba kellett volna igazolnia
  • 2247
    Igen, az ő korában érthető
  • 893
    Nem tudom

Dzsudzsák jól teljesített az Eb-n, a portugálok elleni 3-3-mal zárult csoportmeccsen két gólt is vágott. A napokban viszont pont ő beszélt arról, hogy jó Eb-szereplés nem hozta meg az áttörést a magyar futballnak. "Senki nem várta, hogy a Real Madridba fogok igazolni, de azt a keresettséget sem hozta meg, amit sokan reméltünk" - mondta.

Menedzsere, Vörösbaranyi József is beszélt arról, hogy nem volt akkora érdeklődés Dzsudzsák iránt, mint azt várta. Bernd Storck a napokban azt nyilatkozta, nem érti és csalódott, hogy miért nem kapkodnak a játékosok után a klubok. Az Eb-s csapatból eddig Nagy Ádám váltott klubot, őt az olasz Bologna vitte el a Ferencvárosból 1,5 millió euróért a Serie A-ba. 

Rovatok