Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic máris nyert Mourinhónak egy trófeát

2016. augusztus 7., vasárnap 20:50

Az FA-kupa győztes Manchester United nyerte az Angol Szuperkupát (Community Shield), miután 2-1-re legyőzték a bajnok Leicester Cityt a Wembleyben. Ezzel megvan José Mourinho első trófeája a United kispadján.

Mourinho új igazolásai közül Zlatan Ibrahimovic és Eric Bailly végig játszottak, Henrikh Mkhitaryan az utolsó perben lépett csak pályára. Claudio Ranieri csapatában Jamie Vardy és Riyad Mahrez is végig játszottak, míg az új szerzemények közül Ahmed Musa, Nampalys Mendy és Luis Hernandez csereként léptek pályára. 

Jesse Lingard gyönyörű szólója révén a United a 32. percben megszerezte a vezetést, de a második félidő elején Fellaini borzasztó hazaadása után jött az egyenlítés. A belga röviden tette haza a labdát David De Geának, amire Jamie Vardy remekül csapott le, elhúzta a labdát a kapus mellett és az üres kapuba gurított.

A mérkőzés a 83. percben dőlt el, miután Valencia beadását követően Ibrahimovic bólintott a kapuba. A svéd ezzel első gólját szerezte tétmeccsen új csapatában, José Mourinho pedig megszerezte első trófeáját a vörösöknek. 

Rovatok