Index Vakbarát Hírportál

Pogbát elengedte a Juventus, a világ legdrágább futballüzlete jöhet létre

2016. augusztus 7., vasárnap 17:31

A Manchester United bejelentette, hogy a Juventus 23 éves középpályása, Paul Pogba orvosi vizsgálaton vehet részt a Manchesternél, amit a honlapjukon  hatalmas #POGBACK felirattal adtak mindenki tudtára, és ami egyben azt is jelenti, hogy   gyakorlatilag elhárult az utolsó akadály is a francia szerződtetése előtt.

A Manchester annak idején elkótyavetyélte a francia válogatott sztárt (2 millió euróért engedte el), aki most minden idők legdrágább játékosaként, 120 millió euro közeli összegért térhet vissza.

Paul Pogba, a francia válogatott, a Juventus volt, és mostantól feltehetően a Manchester United futballistája a következő bajnoki szezont már Angliában kezdi. José Mourinho menedzser pénteken kijelentette, azt szeretné, ha az augusztus 14-én kezdődő első fordulójáig lezáruljon az üzlet. Mourinhonak ő lesz a negyedik szerzeménye Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic és Henrikh Mkhitaryan után.

Ezzel nemcsak az év, hanem a futballtörténelem legdrágább játékosa lesz Pogba. 

Win - win

Paul Pogba még csak 23 éves, és már most posztja egyik legjobbjaként emlegetik, még úgy is, hogy nem könnyű szerep az övé. Ő köti össze a csapat védelmét és a támadóit, ami kulcsszerep a futballpályán.

A Manchester United ezért is tett meg kétségbeesetten mindent, hogy visszaszerezze a francia játékost, ha egyszer már elengedte onnan. Ebből a nézőpontból nézve a Juventus a legnagyobb nyertese ennek az üzletnek, hiszen 2012-ben 2 millió euróért került az angoloktól Torinóba, és Pogba négy trófeához segítette hozzá a klubot.

Előtte két évig volt Pogba Manchesterben a Le Havre-ból került oda. Hogy mennyire nem látták meg benne a tehetséget, az is mutatja, hogy abban az évben mindössze három meccsen léphetett pályára és mindössze 67 percet játszott.  A MU akkori menedzsere, Sir Alex Ferguson a francia távozásakor azzal indokolta, hogy Pogba nem mutatott tiszteletet, ezért ő kifejezetten boldognak mondta magát, hogy eltűnt a szeme elől.

Ugyan a Manchester United első hivatalos, 101 millió eurós ajánlatát még elutasította a Juventus, kb a 110 millió eurós összegre nem mondhattak nemet, így Pogba átveszi a világ legdrágább játékosa címet Gareth Bale-től, aki 2014-ben 10 millióval kevesebbért került a Tottenhamtől a Real Madridhoz.

Rovatok