Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták Mancinit, Frank de Boer az Inter-edző

2016. augusztus 8., hétfő 12:13

Két héttel a Serie A rajta előtt váratlan edzőváltás történt az Internazionale élén. A klub kínai tulajdonosa felmondott Roberto Mancininek és az eddig az Ajaxnál dolgozó Frank de Boert nevezte ki a helyére.

Az Inter tavaly leszorult a dobogóról és csak az Európa Ligában indulhat ebben a szezonban. A klub a felkészülési meccseken elég pocsékul szerepel. Csak az amerikai Real Salt Lake-et tudta legyőzni, kikapott a CSZKA Szófiától, a PSG-től, 4-1-re a Bayerntől, 6-1-re a Tottenhamtól. A szerdai, Mönchengladbach elleni találkozóra már de Boer készíti fel a csapatot.

Az egykori holland válogatott futballista az utóbbi hat évben négyszer nyert bajnoki címet az Ajax-szal. Igaz éppen tavaly nem sikerült, amikor a PSV elhalászta a bajnoki címet, két ponttal verte a végén az Ajaxot.

A kínai Suning Holdings Group júniusban szerezte meg az olasz klub többségi (70 százalékos) részvényeit, akkori kommünikéjében kifejtette, mindent elkövet, hogy az Inter visszatérjen a legjobbak közé és úgy szerepeljen, mint fénykorában. Roberto Manciniben pedig nem azt látták, aki ezt meg tudja valósítani.

Rovatok