Index Vakbarát Hírportál

A Real és Ramos újrajátszotta a 2014-es BL-döntőt, most a Sevillát szívatták

2016. augusztus 10., szerda 00:36

A Real Madrid meglehetősen tartalékosan állt fel a legfontosabb kulcsjátékosait a nyáron elengedő, lecserélő Sevillával szemben, a norvégiai Trondheimben rendezett 2016-os Európai Szuperkupa döntőjében.

Az Európa-liga győztesétől Krychowiak, Coke, Gameiro, Llorente, Banega, Reyes és Immobile is távozott, míg a Real tartalékosságáról sokat elmond, hogy hét spanyol játékosnak is sikerült bekerülnie a kezdőbe. Nem volt Cristiano Ronaldo és Gareth Bale sem, többek között.

Hiába telt meg a stadion, a különös helyszínválasztásnak köszönhetően hideg és esős időjárás várta a csapatokat. Az első húsz percben nem is történt semmi különösebb, majd érkezett az ifjú Marco Asensio – akit több szezonnyi kölcsönbeadást követően Zidane idén valószínűleg ott tart Madridban – és húszról lőtt egy csodaszép gólt a jobb pipába (1-0).

A gól után a Sevilla vette át a kezdeményezést, de sokra nem jutott, a Real pedig a neki egyébként is fekvő kontrákra játszott. Mielőtt még a BL-győztes előnnyel vonulhatott volna pihenőre, a Sevillában is góllal mutatkozott be egy új fiú, Franco Vázquez szemfüles találattal egyenlített (1-1).

A mérkőzés elrontott madridi helyzetekkel folytatódott a második félidőben, Isco két gólt is lőhetett volna, majd beindultak a cserék, Zidane lekapta a harmatosan játszó Moratát, akit Benzema váltott, Isco helyére Modric érkezett, végül Kovacic is átadta a helyét James Rodrigueznek.

Persze hiába cserél az edző, ha közben a rutinos középhátvédje összehoz egy rém ostoba büntetőt, ahogy azt Ramos tette, aki Vitolót buktatta teljesen feleslegesen. A büntetőt a Sevilla cseréje, Konopljanka váltotta gólra (1-2).

A Real akart, de különösebben veszélyt sem tudott teremteni, persze ahol olyan hajráspecialista van, mint Ramos, ott ilyenkor sem kell izgulni. A védő pedig jött is a ráadás harmadik percében, és ki is egyenlített (2-2). Úgy, mint két éve, a BL-döntőn az Atletico ellen, csak ott 1-1-re alakította az állást.

Jött tehát a hosszabbítás, ami úgy kezdődött, hogy Timothée Kolodziejczak kiállíttatta magát a Sevillából, úgyhogy ők innentől kezdve kénytelenek voltak a védekezsére koncentrálni, míg a Real buzgón ment előre, hogy eldöntse a mérkőzést.

Erre többször lett volna lehetőségük, sőt Ramos egy újabb, ám szabálytalan gólig is eljutott, valamint kimaradt még egy-két ziccer is. A Sevilla játékosai hiába reménykedtek, hogy kihúzzák a büntetőkig, mert a 119. percben jött egy másik madridi védő, Daniel Carvajal, aki egy szép egyéni alakítás végén belőtte csapata győztes gólját (3-2). Ahogy az Atletico két éve, a Sevilla is hosszabbításban bukott el. (Akkor 4-1 lett a Realnak.)

Real Madrid vs Sevilla 3-2 UEFA Super Cup 2016

A Sevillának nehéz lehet megemészteni, hogy ennyire közel járt a sikerhez, ugyanakkor a mérkőzés alapján a nagy nyári csereberélés után sem lett gyengébb a csapat. A Real pedig úgy kezdte a szezont Zidane-nal, ahogy az előzőt abbahagyta. Ha nem is különösebben látványos játékkal, de egy újabb kupa került a vitrinbe. A Sevilla zsinórban harmadik európai szuperkupáját bukta, a két Real-zakó között a Barca verte meg.

Rovatok