Index Vakbarát Hírportál

A Dinamo ultrái a legnagyobb trollok

2016. augusztus 17., szerda 15:29

Romániában igen magas szinten trollkodták szét az ultrák a rivális csapat BL-mérkőzését. A Steaua București és a Dinamo București szurkolói nem szívlelik egymást. Ezúttal a Steaua szurkolói húzták a rövidebbet, miközben sokan nem is tudtak róla, hogy épp a rivális csapatot éltetik.

Kedden este a Steaua a Manchester City csapatát fogadta a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában, és a vezetőség szeretett volna egy emlékezetes koreográfiát a mérkőzésre. Egy „profi csapat" hamar jelentkezett is, hogy majd ők ingyen elvállalják a munkát, és összeállítják, valamint elhelyezik azokat a színes pólókat a stadionban, amelyeket felvéve a hazai szurkolók majd látványosan kifejezhetik a csapatuk iráni támogatásukat. 

És itt jött a csel, ugyanis a „profi csapat” tagjai álcázott Dinamo-drukkerek voltak, akiknek köszönhetően a 45 ezres stadionban állítólag hatalmas betűkkel megjelent a következő felirat:

Doar Dinamo București, vagyis Csak a Dinamo București!

Kellemetlen lehetett, főleg, ha belegondolunk, hogy itthon mennyire tetszene mondjuk a Ferencváros szurkolóinak, ha tudtukon kívül az Újpestet éltetnék. Igaz, fordult már elő hasonló, amikor a Groupama Aréna pompázott lila színben, és nem meglepő módon nem is díjazták a zöld-fehérek hívei. 

hahaha, Dinamo Bucharest's fans sabotaged Steaua's choreo with the message "only Dinamo Bucharest". Epic. pic.twitter.com/3XOHlvIYTi

— Michael E. Gooner (@eastern_gooner) 2016. augusztus 16.

Visszatérve a Steaua meccséhez, a szurkolók hosszú percekig álltak a székükre gondosan kihelyezett pólókban, és tartották a koreográfiát úgy, hogy mindezt a szemközti szektorban ülőknek végig kellett nézni. És mindezek tetejébe a Steaua még csúnyán ki is kapott a Citytől. 

Ezek után ha egy dolgot biztosra vehetünk, akkor az az, hogy a szombat esti Steaua–Dinamo bajnoki rangadón felfokozott hangulatra lehet számítani. 

Rovatok