Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák, Kleinheisler, Nagy: itt vannak a légiósok az első vb-selejtezőre

2016. augusztus 22., hétfő 20:04

A magyar futballválogatott a sikeres Eb-szereplés után már szeptember 6-án megkezdi a vb-selejtezőket, és Feröer ellen lép pályára, erre az idegenbeli mérkőzésre hirdette ki Bernd Strock a szövetségi kapitány a tizennégy fős légióskeretet az MLSZ honlapján

Nagy meglepetés nincs a névsorban: Megyeri és Kalmár kivételével mindegyikük ott volt a nyári Európa-bajnokságon. Ehhez a kerethez csatlakoznak majd az itthon játszók, akiknek összetartást szervezett Storck. Ez az esemény már jövő héten elkezdődik Telkiben. 

Változás a stábban

A válogatottal kapcsolatos hír még, hogy a szakmai stábban a Videoton FC-hoz hez távozó videoelemző, Késedi Gábor munkakörét Daniel Stenz veszi át. A német szakember korábban az amerikai bajnokságban, az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecaps vezető elemzője és játékosmegfigyelője volt, a Bundesligában pedig az 1. FC Köln és a Union Berlin csapatainál dolgozott. Stenz a Vasastól érkező Karpjuk Gáborral közösen segíti majd a válogatott munkáját. 

Az orvosi csapatban is volt átalakítás: a korábban a Ferencváros és a magyar válogatott mellett egyaránt dolgozó dr. Pánics Gergely és dr. Pák Péter helyét a Budapest Honvédtól érkező dr. Szilas Ádám veszi át főállású csapatorvosként. Az ő munkáját segítő orvosi stáb tagjairól a közeljövőben születik döntés. 

Rovatok