Index Vakbarát Hírportál

A Barcelonába igazolt a Debrecen utánpótlás játékosa

2016. augusztus 24., szerda 13:16

Könnyen lehet, hogy Debrecenben találták meg az új Lionel Messit. A Debreceni Labdarúgó Akadémia U10-es csapatának játékosa, Szabó Csongor a Barcelona utánpótlásában folytatja pályafutását. A 2006-ban született fiú több száz társával együtt vett részt egy válogatáson, ahol felfigyeltek rá, és megkapta a lehetőséget, hogy nyártól a világ egyik legerősebb csapatának utánpótlásában futballozhasson, írta a klub hivatalos honlapja.

"Egy évvel ezelőtt elküldtük a videóját Barcelonába, és egy hónapon belül jött a válasz, hogy a következő, vagyis a 2016-ban esedékes válogatáson vegyünk részt – mesélte a honlapnak Szabó-Csiszár Gabriella, a kisfiú édesanyja. – Áprilisban rendezték az első kört,

kétszázötven gyerekből hívtak vissza negyvennyolcat a következő fordulóra,

amelyen mi is érdekeltek voltunk. A második válogatás során már csak öt gyereket választottak ki, köztük a kisfiamat is, aki így nyártól a Barcelona U11-es csapatában futballozhat."

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a család a katalán városba költözik, csak az édesapa ingázik majd a vállalkozása miatt a két ország között. Szabó Csongor a Debreceni Labdarúgó Akadémián Balogh Józsefnél kezdte a futballt, az utóbbi három évben pedig Kolozsi Sándornál nevelkedett.

Rovatok