Index Vakbarát Hírportál

5+1 magyarral indul a német bajnokság

2016. augusztus 25., csütörtök 09:45

A címvédő Bayern München és a Werder Bremen mérkőzésével kezdődik pénteken este a német labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es idénye. Régen volt arra példa, hogy több magyar is pályára lép, a mostani szezonban öten négy csapatban, Dárdai Pál pedig továbbra is vezetőedzőként szerepel a Hertha BSC-nél.

Dárdai amúgy a fogadóirodák szerint az egyik legesélyesebb arra, hogy az elsőként menesszék a kispadról, ha esetleg nem úgy alakul a klub szereplése, ahogy azt elvárnák. De a legesélyesebb erre a címre Viktor Szkripniknek, a Werder Bremen edzője, aki lemondott a magyar válogatott Kleinheisler Lászlóról, a második legesélyesebb pedig az a Norbert Meier, az SV Darmstadtban  edzője, akinek a pozícióját éppen a magyar menthetné meg.

Dárdaiék vasárnap délután a másodosztályból feljutott Freiburg ellen kezdenek, míg Kleinheislerék a Köln otthonában rajtolnak szombaton, írja az MTI.  

A dpa német hírügynökség szezon előtti felmérése alapján a 18 vezetőedző többsége szerint ismét a Bayern nyeri a pontvadászatot, ugyanakkor a Borussia Dortmundot, a Bayer Leverkusent és a Borussia Mönchengladbachot is az esélyesek között emlegetik.

A válogatott csatára, Szalai Ádám egy féléves hannoveri kitérő után visszatért a Hoffenheimhez, amely a nyitókör zárómérkőzésén a Kalmár Zsoltot és a kapus Gulácsi Pétert is foglalkozató, újonc RB Leipziget fogadja. A Huszti Szabolcsot is a soraiban tudó Eintracht Frankfurt a Schalke ellen kezd otthon.

Bundesliga, 1. forduló:

péntek:

szombat:

vasárnap:

Rovatok