Index Vakbarát Hírportál

Féltucat góllal nyitott a Bundesliga

2016. augusztus 26., péntek 22:55

Kiütéses győzelemmel indult a Bundesliga 2016–2017-es idénye. A bajnoki címvédő Bayern München 6-0-ra győzte le a Werder Brement. És a végeredmény egyáltalán nem volt túlzott, vagy meglepő. A bajor csapat ennyire simán nyert.

Xabi Alonso adta meg az alaphangot, egy elképesztő nagy góllal. Ahogy a spanyol szokta. A 9. percben, egy kipattanó labdát kezelt le, aztán olyan 22 méterről irtózatos erővel vágta be.

Három perc sem telt el, és máris padlón volt a Werder, Lewandowski kapott egy zseniális kiugratást és zseniálisan lőtte fel a hosszú felső sarokba. Az első negyedórában kapott, de főleg két ilyen gól teljesen demoralizálta a Werdert.

A második félidő első percében Lewandowski újabb, ezúttal karaterúgással elért gólja végleg eldöntötte a meccset.

A 66. percben pedig jött a találkozó egyik legszebb gólja, Philipp Lahm kényszerítőzött és a visszakapott labdát nagyszerűen rúgta el a hosszú sarokba.

A végén Ribéry is betalált, majd a Lewandowski egy 11-essel tette fel a koronát erre a meccsre. A Bayern München 6-0-ra nyert.

Ez az eredmény (ha nem is ilyen arányban) azért előre kódolható volt, hiszen például a fogadóirodák a kétgólos Bayern-győzelmet sem olyan nagy oddszra adták a meccs előtt.

(Borítókép: A. Hassenstein / Getty Images for FC Bayern)

Rovatok